Op Vrijdag 19 juli om 14 uur start DE OLYMPISCHE UITDAGING.

WIL JE OOK MEE DOEN? Zorg dan dat je om 14 uur op de locatie bent. 

Locatie: sportveld Gerard Doustraat (schuin tegenover de WIBRA).

Aanvang: 14.00 uur

Afronding: 16.30 uur. 

Deelname: Kom alleen of samen met je vriendjes/familie en maak er een leuke middag van.
Leeftijd: Deelname is voor alle leeftijden.

“Deelnemen is belangrijker dan winnen” Is de olympische gedachte.

DEGELDERSE ZESKAMP KOMT NAAR ZUTPHEN
Heb jij altijd al de olympische uitdaging aan willen gaan en willen sporten als een olympisch topsporter? Doe mee aan de Gelderse Zeskamp! Onder het motto: meedoen is belangrijker dan winnen.
19 juli 2024, speelveld Gerard Doustraat (schuin tegenover de Wibra), Aanvang 14.00 uur duurt tot 16.30 uur. 
2024 is het jaar waarin topsporters over de hele wereld weer bij elkaar komen om te strijden voor medailles. De Olympische spelen staan weer om de hoek en zullen dit jaar in Parijs plaatsvinden. Niet alleen Parijs zal in 2024 in het teken staan van de Olympische spelen, de Olympische zeskamp komt ook naar Gelderland.
Als echte topsporter word jij uitgedaagd om tijdens deze zeskamp met jouw team te strijden voor die gouden medaille. En misschien voor een plekje in de finale op 10 augustus. Van jong tot oud, van balsporten tot aan triatlon, het belooft een sportieve en gezellige dag te worden.
De middag zal bestaan uit verschillende sportentriatlon, balsport, bmx-fietsen, klimmen, boogschieten, estafette en nog veel meer! De Gelderse Zeskamp biedt jou de kans om een dag te verschillende sporten te ervaren en daagt je uit om te gaan voor goud. 
Meedoen is belangrijker dan winnen staat voor op!  Één team uit de gemeente wordt uitgenodigd voor de olympische finale op 10augustus tijdens de finale van het EK Beach in Arnhem. Olympische spelen gaat om verbinden tussen sporten, sporters, mensen en culturen. Dit is precies wat wij met deze activiteit ook willen bereiken.
 
Gelderse Zeskamp & TeamNL Sport Experience 
De zeskamp in ZUTPHEN maakt onderdeel uit van de TeamNL Sport Experience: een nieuwe gratis sportbelevingservaring voor jong en oud. Het event is een initiatief van sportbonden, gesteund door het ministerie van VWS en provincie Gelderland, waarbij Rabobank als betrokken hoofdsponsor is aangesloten. De uitvoering van de Gelderse Zeskamp wordt verzorgd door Nevobo, Gelderse Sport Federatie en Sportbedrijf Arnhem.
 
Verbinden
Voor provincie Gelderland en Gelderse gemeenten is de TeamNL Sport Experience en de Gelderse Zeskamp ook een belangrijk middel om maatschappelijke impact in Gelderland te creëren d.m.v. sport, bewegen, ontmoeting en verbinden.. Naast [gemeente x] vinden er in totaal tien Gelderse gemeenten Zeskampen plaats.